BREEAM-ympäristösertifikaatti – Mikä se on ja miksi se on tärkeä?

BREEAM-ympäristösertifikaatti

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on yksi maailman johtavista rakennusten ympäristösertifikaateista. Se kehitettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 1990, ja se tarjoaa tieteellisesti perusteltuja mittareita rakennusten ympäristövaikutusten arvioimiseksi. Sertifikaatti kattaa rakennusten elinkaaren eri vaiheet – suunnittelun, rakentamisen ja käytön – ja arvioi muun muassa energiatehokkuutta, vedenkäyttöä, materiaalivalintoja ja jätteenhallintaa.

BREEAM on jaettu useisiin kriteereihin, jotka liittyvät esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, käyttäjien hyvinvointiin ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Rakennukset pisteytetään niiden ympäristöllisten ja yhteiskunnallisten hyötyjen perusteella, ja korkeimmat pisteet saaneet rakennukset saavat arvostetun BREEAM Excellent tai Outstanding -sertifikaatin.

Sertifikaatti ei ole vain yritysten imagon kohottaja, vaan sillä on todellisia vaikutuksia. BREEAM-sertifioitu rakennus on usein energiatehokkaampi, tuottaa vähemmän jätettä ja kuluttaa vähemmän luonnonvaroja, mikä tekee siitä myös taloudellisesti kannattavamman pitkällä aikavälillä. Samalla se tarjoaa terveellisemmän ja miellyttävämmän ympäristön rakennuksen käyttäjille.

Sertifioinnin olennainen osa on ulkopuolinen arviointi, joka varmistaa, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu ympäristön kannalta optimaalisesti.

Ympäristöystävällisen rakentamisen tarve kasvaa jatkuvasti, ja BREEAM tarjoaa konkreettisen tavan osoittaa vastuullisuutta ja edistää kestävää kehitystä rakennusalalla.

Epäiletkö sisäilmaongelmaa?

Sisäilmaongelmien ratkominen ja talon rakenteiden kunnon selvittäminen on erikoisalaamme.

Täytä lomake ja otamme yhteyttä!