Mikrobisaneeraus

Kun mikrobiongelman syy ja laajuus on selvitetty, alkaa vaurioituneen rakennuksen tai rakenteen korjaaminen. Mikrobivaurioituneen ja homeongelmaisen rakennuksen korjaustyössä on merkittävin vaihe huolellinen ja ammattitaitoinen vaurioituneiden rakenteiden purkutyö. Mikrobisaneerauksen onnistumisen edellytyksenä on, että kaikki homepesäkkeet ja ilmaan toksiineja eli homemyrkkyjä tuottavat mikrobipesäkkeet saadaan turvallisesti poistettua ja rakenteet mekaanisesti puhdistettua sekä tarvittaessa vielä turvallisilla kemikaaleilla desinfioitua.

Nimetn

 

Työt toteutetaan sekä työntekijöiden että kiinteistön käyttäjien ja ympäristön turvallisuus huomioiden. Kaikki työvaiheet suoritetaan noudattaen pääosin Ratu-kortin 82-0383 ”Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden purku” -ohjeita. Purku- ja desinfiointivaiheiden jälkeiset rakennustyöt suoritetaan P1-rakentamisen vaatimusten mukaisesti.

Aina ennen mikrobisaneeraukseen ryhtymistä tehdään RATU:n mukainen purkusuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa ja sovitaan yksityiskohdista ennen työn aloittamista.

Homevaurioituneen rakenteen purku toteutetaan käytännössä samalla tavalla kuin asbestipurku. Työkohde ja sitä ympäröivä tila eristetään muista tiloista ja tehdään ympäristöön nähden alipaineiseksi tarkoitukseen varatulla matalapaineisella kohdepoistolla. Tällä tavalla estetään mikrobien ja homeitiöiden leviäminen muihin tiloihin ja hengitysilmaan.

Riski tässä työssä on terveydellisesti ja taloudellisesti suuri. Mikäli homeongelmaa ei korjata huolella kuntoon, on rakennus vaarassa tulla käyttökelvottomaksi.

Palveluihimme kuuluvat myös kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden desinfektiotikäsittelyt joko turvallisilla kemikaaleilla tai  märkä- ja kuivasavutuksilla. Lopullinen hajunpoisto voidaan tehdä myös otsonoinnilla. Suoritamme loppusiivoukset mikrobisaneerauksen jälkeen virallisten ohjeiden mukaisesti.

imagesXKGUY5T5

Suomen Sisäilmatutkimus Oy

Pereentie 27, Pirkkala

www.suomensisailmatutkimus.fi

etunimi.sukunimi@suomensisailmatutkimus.fi