mikrobi

Kosteusvauriokartoitus

Rakenteiden vaurioitumisessa kosteuden vaikutuksesta syntyy poikkeavaa sekä ihmisille haitallista home- ja bakteerikasvustoa. Homeet tarvitsevat kasvaakseen ravinteita, lämpöä ja kosteutta. Kosteus on tärkeä homeiden kasvun käynnistävä tekijä.

Tutkimme mahdolliset kosteusvauriot ja selvitämme syyt niiden syntymiseen. Vaurion laajuus kartoitetaan silmämääräisesti ja erilaisia kosteusmittauslaitteistoja apuna käyttäen. Tarvittaessa rakenteista otetaan materiaalinäytteitä, jotka analysoidaan laboratoriossa. Laadimme myös tarvittavat suunnitelmat kosteusvaurioiden ja niistä aiheutuneiden homeongelmien korjaamiseksi.

Rakenteiden pinta- ja materiaalinäytteiden analysointi auttaa kunnostussuunnitelman laatimisessa. Näyte voidaan ottaa suoraan materiaalista, jossa mikrobikasvua epäillään olevan, tai epäillyn kasvuston pinnalta voidaan ottaa pintanäyte.

Sisäilmanäytteen ottamista suositellaan silloin, kun asukkailla on oireita, joita epäillään homeiden tai bakteerien aiheuttamiksi, esimerkiksi silmien ärsytysoireita, iho-oireita, poikkeavaa väsymystä, jatkuvia poskiontelo- tai keuhkoputkentulehduksia.

Kosteusvauriota ja poikkeavaa mikrobikasvustoa on myös syytä epäillä, kun

  • - tunnet epämiellyttävää hajua
  • - tunnet maakellarin hajua
  • - tunnet tunkkaista tai imelää hajua
  • - huomaat maalin hilseilyä
  • - huomaat parketin tummumista
  • - huomaat värimuutoksia tapeteissa tai maalipinnoilla

kosteusvauriokartoitus

Suomen Sisäilmatutkimus Oy

Pereentie 27, Pirkkala

www.suomensisailmatutkimus.fi

etunimi.sukunimi@suomensisailmatutkimus.fi